Ostatní

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

  • 4 velké řepy
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • ocet balzamiko - pomeranč
  • cibule
  • sýr
  • ocet
  • sýr Cottage
  • olivový olej - citronový
  • šťáva z poloviny limetky
  • 1 lžíce medu
  • sůl
  • pepř

Postup:

Řepu omyjeme, poklademe na plátky nakrájeným česnekem a pokapeme olejem, octem, opepříme a osolíme. Zabalíme do alobalu a pečeme 60 minut při 200 °C na horkovzdušný ohřev. Cibuli orestujeme a zakápneme balzamikem. Řepu po upečení necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Posypeme cibulí a pokapeme zálivkou. Nakonec posypeme sýrem Cottage. 

Výživové hodnoty na 1 porci: 117 kcal

  • Bílkoviny: 23 % 
  • Sacharidy: 57 %
  • Tuky: 20 %
Stáhnout recept
Pórkové rolky

Pórkové rolky

  • pórek
  • 2 plátky šunky
  • plátek sýra do 20 % tuku
  • sůl

Postup:

Pórek dobře omyjte a rozkrojte na dva až tři kusy. Ty vařte 30 minut ve slané vodě. Vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu nebo osušte utěrkou. Každou část zabalte do plátku šunky. Na pórek položte plátek sýra, případně i lžičku olivového oleje a v troubě gratinujte.

Výživové hodnoty na 1 porci: 188 kcal

  • Bílkoviny: 44 %
  • Sacharidy: 46 %
  • Tuky: 10 %
Stáhnout recept
Rychlé zeleninové jáhly

Rychlé zeleninové jáhly

  • 200 g jáhel
  • 750 ml vody
  • 500 g mražené zeleninové směsi
  • větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sójová omáčka
  • sekaná petrželka

Postup:

Jáhly uvařte dle základního receptu. Na oleji osmahněte nakrájenou cibulku, přidejte zeleninovou směs a chvíli povařte. Přidejte vychladlé jáhly, dobře promíchejte, ochuťte česnekem, sójovou omáčkou a sekanou petrželkou.

Výživové hodnoty na 1 porci: 267 kcal

  • Bílkoviny: 22 %
  • Sacharidy: 73 %
  • Tuky: 5 %
Stáhnout recept
Šmakoun na neděli

Šmakoun na neděli

  • Šmakoun
  • cibulka
  • pórek
  • žampióny
  • olej
  • sójová omáčka
  • kmín
  • bazalka
  • sůl

Postup:

Cibulku, jemně nakrájený pórek a nakrájené žampiony osmahněte na malém množství tuku a poduste v malém množství vody. Ochuťte kmínem, sójovou omáčkou, bazalkou a solí. Na tento základ přidejte na nudličky nakrájeného Šmakouna a krátce poduste. Směs můžete zahustit troškou škrobu. Možno podávat s rýží nebo bramborami.

Tip: Směs se Šmakounem můžeme také nechat vychladnout a pak smíchat s jemně nakrájenou zeleninou, např. hráškem, kukuřicí, mrkví, čínským zelím, a dochutit olivovým olejem či dresinkem. Získáte tím osvěžující salát.

Výživové hodnoty na 1 porci: 280 kcal

  • Bílkoviny: 29 %
  • Sacharidy: 18,5 %
  • Tuky: 10 %
Stáhnout recept