Dietní snídaně

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

  • 100 g pohanky
  • 250 g tvarohu
  • česnek
  • petrželová nať
  • sůl a pepř

Postup:

Uvařenou pohanku nechte vychladnout, poté vmíchejte tvaroh, prolisovaný česnek, nakrájenou petrželovou nať, sůl a trochu pepře. Natírejte na teplé tousty a případně ozdobte petrželkou.

Výživové hodnoty na 1 porci: 133 kcal

  • Bílkoviny: 52 %
  • Sacharidy: 45%
  • Tuky: 3 %
Stáhnout recept
Toasty FIBROKI se sardinkovou pomazánkou a vejcem

Toasty FIBROKI se sardinkovou pomazánkou a vejcem

  • marinované sardinky 50 g
  • vařené vejce 1/5 ks
  • cibule 10 g
  • hořčice 10 g
  • 1 rajče
  • sůl, mletý pepř
  • 2 ks sezamových nebo sójových toastů FIBROKI

Postup:

Sardinky rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, najemno nakrájenou cibuli, hořčici a dochutíme solí a pepřem. Pomazánku namažeme na toasty FIBROKI a ozdobíme rajčetem.

Stáhnout recept