Velikonoční menu bez kil navíc

Sezónní recepty
Velikonoční menu bez kil navíc

Hrášková polévka s fenyklem

Suroviny: 2 cibule, česnek, mražený hrášek 1 balení, 2 fenykly, bujon DIETESSE.3

Postup: Na olivovém oleji orestujte cibulku, česnek, hrášek a dva nakrájené fenykly. Zalijte vodou, přidejte bujon bez soli DIETESSE.3 a duste doměkka. Hotovou polévku rozmixujte, můžete ozdobit vajíčkem, bílým jogurtem a čerstvými bylinkami.

Video s přípravou a komentářem hlavní výživové poradkyně Věry Burešové najdete zde.

Vepřová panenka s celerovými hranolky

Suroviny: plnotučná hořčice, 600 g chlazené vepřové panenky, domácí rajčatový protlak, cibule nakrájená na kostičky, sterilovaný hrášek, čerstvé bylinky: pažitka, jarní cibulka, rozmarýn, bulva celeru, koření (černý pepř, tymián, oregano), sůl, olivový olej

Postup: Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky. Medailonky potřete z jedné strany plnotučnou hořčicí a domácím rajčatovým protlakem. V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a orestujte plátky ze strany, kde jsou naložené v hořčici a protlaku. Mezitím potřete maso hořčicí a protlakem z druhé strany, maso obraťte a restujte z druhé strany. Když jsou panenky orestované, servírujte například s celerovými hranolky, čerstvou cibulí a sterilovaným hráškem.
Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky. Připravte si v kastrolu vodu a přiveďte ji k varu, do vroucí vody přidejte celerové hranolky a nechte je cca 2 minuty vařit. Vodu slijte a k hranolkům přidejte trochu olivového oleje a koření dle chuti a promíchejte. Pečte na pečicím papíře na 180 °C.
Podívejte se na video recept vepřová panenka a celerové hranolky.

Mrkvový beránek

Suroviny: 300 g špaldové mouky, 4 střední mrkve nastrouhané najemno, ½ kelímku kyšky, 2 vejce, 3 lžíce kokosového oleje, 3 lžíce medu, 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů, nasekané mandle, sušené ovoce – rozinky, brusinky, kustovnice, špetka soli, šťáva z čerstvého citronu

Postup: Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto. Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto do formy těsto a pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.
Příprava beránka je jednoduchá, podívejte se na video.

Líbí se Vám naše novinky? Více rad můžete dostávat pravidelně do Vašeho e‑mailu.
Potvrďte prosím souhlas se zpracováním osobních údajů. Děkujeme za pochopení.