Lehké Velikonoce

Sezónní recepty
Lehké Velikonoce

3 zásady pro Velikonoce bez kil navíc

  1. Především všeho s mírou. Ochutnejte každé jídlo, na které máte chuť, ale nedávejte si velké porce. Nandejte si na talíř to, co sníte najednou, a už si nepřidávejte.
  2. Nakládejte si na talíř s rozumem – začněte od salátů. Když si nandáte na talíř v prvé řadě saláty, zaženete hlad a nasytíte se „dobrými“ kaloriemi. Když se najíte zdravého salátu, snáze pak odmítnete další porci kalorií.
  3. Buďte aktivní hned po snídani. Procházka je dobrý nápad, jak spálit kalorie přijaté během velikonoční snídaně, před tím než usednete ke kávě a lehkému moučníku.

Jarní salát s ředkvičkami

Ingredience: 1/2 salátové okurky, 2x svazek ředkviček, 1x svazek jarní cibulky, 2 lžičky šťávy z citrónu, 1 bílý nízkotučný jogurt, bílá ředkev, řeřicha, vejce natvrdo 2 ks, ledový salát

Příprava: Okurku oloupejte a pokrájejte na malé kousky, ředkvičky a bílou ředkev a jarní cibulku nakrájejte na malé kousky, smíchejte jogurt s cibulí, ředkvičkou, šťávou z citronu a kořením, přidejte nakrájenou okurku, pokrájená vajíčka a dochuťte řeřichou.

Velikonoční vajíčková pomazánka

Ingredience: 4 natvrdo uvařená vajíčka, 1 zralé avokádo, dijonská hořčice – dle chuti, ½ kelímku bílého jogurtu do 3 % tuku, sůl, pepř, citronová šťáva podle chuti, nadrobno nakrájená čerstvá pažitka, chilli koření nebo čerstvá chilli paprička, toasty FIBROKI

Postup: Do mísy smíchejte nadrobno nakrájená vajíčka, rozmačkané avokádo, bílý jogurt, hořčici dle chuti, citronovou šťávu, přidejte čerstvou pažitku, chilli, sůl a pepř podle chuti. Pomazánku pořádně vymíchejte, případně vyšlehejte ručním šlehačem a natírejte na toasty FIBROKI.

Mazanec

Ingredience: 400 g špaldové mouky, 50 g másla, 1 polotučný tvaroh, 2 lžíce oleje, prášek do pečiva (ve zdravé výživě lze koupit bez fosfátů), rozinky, nasekané mandle, 3 vejce, citronová kůra, citronová šťáva, 2 lžíce medu, vanilkový cukr

Postup: Smíchejte špaldovou mouku a prášek do pečiva, přidejte povolené máslo, tvaroh, olej, vejce, citronovou kůru a šťávu a přislaďte medem a vanilkovým cukrem. Nakonec přimíchejte předem namočené rozinky a mandle. Vypracujte těsto a vytvarujte z něj na pečicím papíře mazanec. Mazanec potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte plátky mandlí.

Plán na Velikonoce je nyní k dostání ve všech výživových poradnách NATURHOUSE.

Líbí se Vám naše novinky? Více rad můžete dostávat pravidelně do Vašeho e‑mailu.
Potvrďte prosím souhlas se zpracováním osobních údajů. Děkujeme za pochopení.