Grilovací sezóna podle NATURHOUSE

Trendy ve výživě
Sezónní recepty
Grilovací sezóna podle NATURHOUSE

Všechny recepty jsme pro vás připravili ve formě videí, která najdete na našem youtube kanále Video recepty NATURHOUSE.

Grilované krůtí steaky 

Suroviny: krůtí maso podle počtu porcí, sójová omáčka se sníženým obsahem soli, olivový olej, větvičky čerstvých bylinek (dle chuti např. šalvěj, rozmarýn, bazalka, tymián), grilovací koření bez soli

Postup: Krůtí maso nakrájejte na tenčí plátky. V míse smíchejte sójovou omáčku a olivový olej a maso z obou stran obalte v této směsi a poté okořeňte grilovacím kořením. Maso naložte do větší nádoby společně s bylinkami, střídejte vrstvu masa a vrstvu bylinek a nechejte marinovat cca 2 hodiny. Maso pak grilujte přibližně 10 minut z každé strany.

Grilovaný mořský vlk

Suroviny: 4 čerství mořští vlci, svazek nahrubo nasekaných zelených bylinek (podle chuti šalvěj, bazalka, máta, tyminán, rozmarýn, koriandr…), koření na ryby, 2 citrony, sůl, pepř, olivový olej

Postup: Čerstvé ryby vykuchejte, pokud nejsou, omyjte pod studenou vodou a osušte. Zevnitř i zvenku ryby osolte a opepřete. Ryby pokapejte citrónovou šťávou a potřete zevnitř i z venku olivovým olejem, břišní dutinu naplňte zelenými bylinkami. Ryby marinujte cca 2 hodiny a pak grilujte cca 30 minut. Během grilování rybu otočte, aby byla opečená ze všech stran.

Hráškovo-mátový dip

Výborný k zeleninovým hranolkům nebo masu.

Suroviny: 3 hrnky hrášku (může být i mražený), ½ citronu, několik snítek máty, stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl

Postup: Mražený hrášek dejte na 2–3 minuty povařit do vody, pak vodu slijte a nechejte hrášek vychladit. V míse smíchejte hrášek s několika lístky máty, nakrájeným česnekem a zakápněte šťávou z ½ citronu a 2 lžícemi olivového oleje. Vše rozmixujte dohladka na konzistenci pyré a dochuťte solí.

Cuketové jednohubky

Suroviny: 2–3 cukety, olivový olej, sůl, pepř, citron, čerstvé bylinky: petrželka, bazalka, pažitka, čerstvý baby špenát, krémový sýr (ricotta nebo Lučina light)

Postup:  Cukety neloupejte, jen je omyjte a nakrájejte podélně na tenčí plátky, které osolte a nechte chvíli tzv. vyplakat, aby cuketa postila šťávu. Šťávu se solí pak osušte papírovou utěrkou a cukety opepřete. Připravte si krém ze sýra, najemno nasekaných bylinek a utřeného stroužku česneku a dochuťte šťávou z citronu a pepřem. Cukety ugrilujte, ugrilované plátky poté potřete připraveným krémem a do každé jednohubky vložte lístek špenátu nebo bazalky a pak plátky srolujte a zajistěte párátkem.

Mexický dip 

Suroviny: 100 g sušených rajčat, 100 g čerstvých rajčat, 1 menší červená cibule, 1 stroužek česneku, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 2 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml vývaru DIETESSE.3, 1 lžíce stéviového sladidla PECVA, pepř

Postup:  Sušená rajčata pokrájejte na malé kostičky, čerstvá rajčata oloupejte a pokrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na menší kostičky a česnek prolisujte. Papriku i chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. Všechny suroviny kromě čerstvých rajčat dejte vařit společně s protlakem a vývarem DIETESSE.3, asi po 10 minutách přidejte čerstvá rajčata a vařte ještě asi 5 minut. Dochuťte stéviovým sladidlem PECVA a pepřem.

Líbí se Vám naše novinky? Více rad můžete dostávat pravidelně do Vašeho e‑mailu.
Potvrďte prosím souhlas se zpracováním osobních údajů. Děkujeme za pochopení.