Grilovací sezóna podle NATURHOUSE

Grilovací sezóna podle NATURHOUSE

Všechny recepty jsme pro vás připravili ve formě videí, která najdete na našem youtube kanále Video recepty NATURHOUSE.


Grilované krůtí steaky


Suroviny: krůtí maso podle počtu porcí, sójová omáčka se sníženým obsahem soli, olivový olej, větvičky čerstvých bylinek (dle chuti např. šalvěj, rozmarýn, bazalka, tymián), grilovací koření bez soli


Postup: Krůtí maso nakrájejte na tenčí plátky. V míse smíchejte sójovou omáčku a olivový olej a maso z obou stran obalte v této směsi a poté okořeňte grilovacím kořením. Maso naložte do větší nádoby společně s bylinkami, střídejte vrstvu masa a vrstvu bylinek a nechejte marinovat cca 2 hodiny. Maso pak grilujte přibližně 10 minut z každé strany.


Grilovaný mořský vlk


Suroviny: 4 čerství mořští vlci, svazek nahrubo nasekaných zelených bylinek (podle chuti šalvěj, bazalka, máta, tyminán, rozmarýn, koriandr…), koření na ryby, 2 citrony, sůl, pepř, olivový olej


Postup: Čerstvé ryby vykuchejte, pokud nejsou, omyjte pod studenou vodou a osušte. Zevnitř i zvenku ryby osolte a opepřete. Ryby pokapejte citrónovou šťávou a potřete zevnitř i z venku olivovým olejem, břišní dutinu naplňte zelenými bylinkami. Ryby marinujte cca 2 hodiny a pak grilujte cca 30 minut. Během grilování rybu otočte, aby byla opečená ze všech stran.


Hráškovo-mátový dip


Výborný k zeleninovým hranolkům nebo masu.


Suroviny: 3 hrnky hrášku (může být i mražený), ½ citronu, několik snítek máty, stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl


Postup: Mražený hrášek dejte na 2–3 minuty povařit do vody, pak vodu slijte a nechejte hrášek vychladit. V míse smíchejte hrášek s několika lístky máty, nakrájeným česnekem a zakápněte šťávou z ½ citronu a 2 lžícemi olivového oleje. Vše rozmixujte dohladka na konzistenci pyré a dochuťte solí.


Cuketové jednohubky


Suroviny: 2–3 cukety, olivový olej, sůl, pepř, citron, čerstvé bylinky: petrželka, bazalka, pažitka, čerstvý baby špenát, krémový sýr (ricotta nebo Lučina light)


Postup:  Cukety neloupejte, jen je omyjte a nakrájejte podélně na tenčí plátky, které osolte a nechte chvíli tzv. vyplakat, aby cuketa postila šťávu. Šťávu se solí pak osušte papírovou utěrkou a cukety opepřete. Připravte si krém ze sýra, najemno nasekaných bylinek a utřeného stroužku česneku a dochuťte šťávou z citronu a pepřem. Cukety ugrilujte, ugrilované plátky poté potřete připraveným krémem a do každé jednohubky vložte lístek špenátu nebo bazalky a pak plátky srolujte a zajistěte párátkem.


Mexický dip 


Suroviny: 100 g sušených rajčat, 100 g čerstvých rajčat, 1 menší červená cibule, 1 stroužek česneku, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 2 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml vývaru DIETESSE.3, 1 lžíce stéviového sladidla PECVA, pepř


Postup:  Sušená rajčata pokrájejte na malé kostičky, čerstvá rajčata oloupejte a pokrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na menší kostičky a česnek prolisujte. Papriku i chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. Všechny suroviny kromě čerstvých rajčat dejte vařit společně s protlakem a vývarem DIETESSE.3, asi po 10 minutách přidejte čerstvá rajčata a vařte ještě asi 5 minut. Dochuťte stéviovým sladidlem PECVA a pepřem.

Líbí se Vám naše novinky? Více rad můžete dostávat pravidelně do Vašeho e‑mailu.