Léto plné chutí s NATURHOUSE

Sezónní recepty
Léto plné chutí s NATURHOUSE

Grilovaný chřest

Suroviny: chřest bílý nebo zelený (bílý nezapomeňte oloupat), kvalitní šunka 95 % masa, kapary, kvalitní sýr na strouhání

Postup: Chřest dejte povařit na 2–3 minuty do vroucí vody, poté vyjměte a nechte chvíli vychladnout. Chřest poté zabalte do plátků šunky – tlustší stonky chřestu balte jednotlivě, tenké stonky můžete balit po 2 až 3 kusech. Obalené chřesty vyskládejte do zapékací misky, pokapejte trochou olivového oleje a dejte zapéct do trouby na 10 minut na 180 °C. Chvíli před dopečením posypte kapary a strouhaným sýrem a nechte ještě 3 až 5 minut dopéct, aby se sýr roztekl.

Video návod, jak na to, najdete zde.

Plněné žampiony

Suroviny: menší žampiony, kvalitní šunka 95 % masa, rajčata, cibule, kvalitní sýr na strouhání, vajíčko, balzamiková redukce

Postup: Žampiony očistěte a odstraňte nožičky, aby vznikl prostor pro naplnění. Na troše olivového oleje si připravte náplň. Orestujte na cibulce nožičky žampionů, pokrájená rajčata, nakrájenou šunku a ochuťte balzamikovou redukcí a spojte vajíčkem, směs nechejte lehce nedodělanou, protože se ještě bude zapékat. Připravenou směsí naplňte žampiony a dejte grilovat do trouby nebo na gril na 10 minut, poté posypte sýrem a ještě pár minut grilujte, než se sýr rozpustí.

Náš tip: Stejnou náplní můžete naplnit i rajčata a připravit tak 2 jídla.

Příprava je snadná, jak se můžete přesvědčit v našem videu.

Plněné kalamáry

Suroviny: čerstvé kalamáry, šunka prosciutto, sýr dle chuti (pecorino, plísňový, plátkový), česnek, olivový olej, himalájská sůl, směs italských bylinek

Postup: Kalamáry nejprve zbavte vnitřností zatažením za hlavičku s chapadly, vyjměte i kost a zbytek vnitřností palcem vymačkejte. U větších kalamár můžete od hlavičky odříznout vnitřnosti a hlavičku použít při grilování k uzavření kalamáry. Připravené kalamáry omyjte a naplňte sýrem a šunkou, pro chuť přidejte do náplně i plísňový sýr a na závěr naplňte kalamáry česnekem. Kalamáry naplňte do 2/3, protože při grilování se zmenší a náplň by vytekla. Naplněné kalamáry ochuťte himalájskou solí, italskými bylinkami, zbylým česnekem a polijte olivovým olejem a nechejte chvíli odpočinout. Kalamáry grilujte na 150–200 °C, polijte je zbytkem oleje a během grilování otáčejte, aby byly kalamáry opečené do růžova. Podávejte s grilovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Jak si připravit tuto pochoutku vám ukáže ve videu pan Jan Gonda, držitel masterfranchisové licence NATURHOUSE pro Českou Republiku a Slovensko.

Plněný meloun

Suroviny: žlutý meloun, borůvky, maliny, bílý jogurt do 3 % tuku, sušenky FIBROKI nebo cereálie FIBROKI

Postup: Meloun rozpulte, vyndejte pecky a zbytek dužiny vydlabejte a pokrájejte. Půlky melounu naplňte vydlabanou dužinou, malinami a borůvkami, zalijte bílým jogurtem, který můžete přisladit lžičkou medu a ozdobte nalámanými sušenkami FIBROKI nebo cereáliemi FIBROKI.

V našem video receptu uvidíte, že příprava je jednoduchá.

 

 

 

Líbí se Vám naše novinky? Více rad můžete dostávat pravidelně do Vašeho e‑mailu.
Potvrďte prosím souhlas se zpracováním osobních údajů. Děkujeme za pochopení.