Krásné a pohodové Vánoce bez strachu z kil navíc

Krásné a pohodové Vánoce bez strachu z kil navíc

Začíná advent, a s ním i přípravy a těšení se na Vánoce. Zkuste si je s námi letos užít a vychutnat bez stresu a v pohodě. Nenechávejte vánoční nákupy na poslední chvíli a nenapínejte svoje nervy v předvánočních frontách a tlačenicích v obchodech - nebo vyzkoušejte, jak snadné a pohodlné jsou online nákupy v e-shopu. Uvidíte, kolik svého drahocenného času ušetříte - najednou budete mít více klidu a budete si moci vychutnat tu pravou vánoční atmosféru.


Vánoce se bezesporu neobejdou bez pečení tradičního vánočního pečiva. Domluvte se letos na pečení cukroví s kamarádkami a překvapte je, jak snadné je díky našim inspirativním radám připravit lehké a chutné vánoční pečivo. Kdo by si nechtěl dopřát vlastní dobroty bez obav z následků, jak se mlsání podepíše na postavě? Nezapomínejte, že poučka “všeho s mírou” platí i o Vánocích :)


Připravili jsme pro Vás 3 tipy, jak snadno takové chutné a lehké pečivo upéct:


TIP 1: Nebojte se použít místo másla třeba kokosový olej, který se skvěle hodí do sladkých jídel. Nejen, že nádherně voní, ale tuky v oleji obsažené se rychle mění na energii a neukládají se do zásob. Nebo co třeba zkusit avokádo? V něm najdete jen zdravé tuky a spoustu vlákniny, vitamíny C i E a k tomu ještě důležité prvky jako hořčík, železo a fosfor. Dost dobrot v jednom malém ovoci, co říkáte!


TIP 2: Vyzkoušejte pečení bez mouky. Tedy samozřejmě ne úplně, jen nahraďte tu klasickou některou z alternativ. My doporučujeme mouku mandlovou - je bezlepková, plná bílkovin a vlákniny a ještě Vám dodá důležitý vápník, hořčík a draslík. Podobnou službu Vám poskytne i pohanková mouka - obsahuje vitamíny B a E, poskytne vlákninu a je také bezlepková.


TIP 3: Oslaďte si život, ale i cukroví medem místo cukru. Med bychom zvolili nepasterizovaný, protože si uchovává více stopových prvků včetně železa. Další možností, čím můžete sladit, je stévie, kterou najdete například ve sladidle PECVA. Nebo lze použít rozmixované datle, které se pyšní vysokou sladivostí.


Znáte Vy nějaké triky, jak se při pečení vyhnout tradičním surovinám a nahradit je zdravějšími variantami? Podělte se o své nápady na našem Facebooku nebo nám napište :)


Váš tým NATURHOUSE


K velkým úspěchům stačí malý krok každý den.

Líbí se Vám naše novinky? Více rad můžete dostávat pravidelně do Vašeho e‑mailu.